Aarhus Nord Potralen

 
 
   Kontakt 8200.dk

Lokal Info
Historiske Billeder
Lokal Historie
Sidste Nyt

Arkivet

Services
Bruger Service
Dagens Nyheder
Det sker i Århus
DMI Lokalt
Mad Opskrifter
Netradio
Pusterummet
Søgemaskiner
TV Programmer

Virus Information

Webcams

Bus Afgange fra Aarhus Sporveje
Århus Midttrafik
   Ruteplan
     Klik Her

  

 

 

 


 

Aarhus Nord Portalens WebGuide

NetGuide

Bil Guide
Bolig Guide

Bryllups Guide
Festival Guide
Musik Guide

Rejse Guide

Revy Guide
Vin Guide
Whisky Guide 
 

 
Aarhus Nord Portalen.Den hurtigste måde at blive synlig på nettet

Aarhus Nord Portalen
Den hurtigste måde at blive synlig på nettet

 

 

Send et E-Card 

 

Online Spil 

 

Private Links 

 

Chatten 

 

 

Aarhus Nord Portalen
 

Trøjborg udstiller sig selv fra d. 30/8-2003 til 07/9-2003

Udstillingen " Trøjborg- en by i byen" viser blandt andet fotos fra det legendariske luft-skibs besøg for 72 år siden.

For 72 år siden, nærmere betegnet Kr. Himmelfartsdag 1931, havde Århus prominent besøg fra luften.
Byen blev overfløjet af " Graf Zeppelin" - opkaldt efter den tyske opfinder, der på det tidspunkt var lufttrafikkens toneangivende befordringsmiddel. " Graf Zeppelin" vakte betydelig opsigt, da den sejlede hen over de århusianske hustage. Blandt de fascinerede iagttagere på Trøjborg var den på det tidspunkt 7- årig Anker Honoré fra Barthsgade.

Trøjborgs historie
Når arbejdsgruppen som kalder sig " Trøjborgs Historie" åbner udstillingen Lørdag d. 30.august bliver det med filialdirektør Svend Ladefoged.
Udstillingen, der indrettes i Skt. Johannes kirkes sognegård, kommer til at omfatte en række plancher og fotostater med gamle motiver helt tilbage til Trøjborgs anlæggelse i slutningen af 1800 - tallet. I motiverne indgår også optagelser fra " Graf Zeppelin's tur over Århus anno 1931. Samme år blev luftskibet, der kunne medføre 20 passager, i øvrigt indsat på en rute mellem Tyskland og Sydamerika.

For 8. gang.
Det er 8. gang, arbejdsgruppen arrangerer denne udstilling, der plejer at samle godt 1.000 besøgende i den uge, den strækker sig over. Arbejdsgruppen blev etableret på initiativ af menighedsrådet i Skt. Johannes sogn.

Gamle klasse billeder.
Temaerne i de gamle fotos varierer, men klassebilleder af ældre årgange fra Trøjborg-skolerne hører til de mest yndede motiver.
Udstillingens besøgende kan se frem til at studere billeder fra eksempelvis det for længst nedlagte bryggeri " Trøjborg" i Willemoesgade suppleret med etiketter, der fortæller om de produkter, bryggeriet lagde navn til. Bygningerne, der var ramme om denne virksomhed, blev senere overtaget af Jyllands Papirfabrik og indgår i dag i universitetet. Udstillingen fastholder også de gartnerier, der tidligere udgjorde en anden side af den nordlige bydel.

Desuden vil der være fremlagt materiale og læsestof til gennemsyn, og som altid, vil der være mulighed for en kop kaffe og få en snak med gamle trøjborggensere.

To målgrupper
Men det handler ikke udelukkende om fortid. Udstillingen vil også indeholde kvalificerede bud på, hvordan fremtidens Trøjborg bør indrettes. Bag dette islæt står Byfornyelse Danmark, der i samarbejde med Århus kommune, og Fællesrådet Trøjborg - Riisvangen har nedsat fem arbejdsgrupper, som har fået til opgave at udarbejde oplæg til en byfornyelse inden for en bevillingsramme på 10 mio. kr. I de foreløbige planer for denne byfornyelse indgår blandt andet opførelsen af et kulturhus i trekanten Skt. Johannes Alle - Larsen Ledet Gade - Trøjborgvej.

Der er derfor mulighed for den ældre generation at genopleve lidt nostalgi. og for den unge generation at få lidt mere at vide  det kvarter som de har slået sig ned i.

Åbningetider: Hverdage 10.00- 17.00   Torsdag tillige 10.00-21.00    Søndage 12.00-17.00

                                                                              DER ER FRI ENTRE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
   
advertisers about us design by © i-front.dk.   Copyright i-front software. All rights reserved.