Aarhus Nord Potralen

 
 
   Kontakt 8200.dk

Lokal Info
Historiske Billeder
Lokal Historie
Sidste Nyt

Arkivet

Services
Bruger Service
Dagens Nyheder
Det sker i Århus
DMI Lokalt
Mad Opskrifter
Netradio
Pusterummet
Søgemaskiner
TV Programmer

Virus Information

Webcams

Bus Afgange fra Aarhus Sporveje
Århus Midttrafik
   Ruteplan
     Klik Her

  

 

 

 


 

Aarhus Nord Portalens WebGuide

NetGuide

Bil Guide
Bolig Guide

Bryllups Guide
Festival Guide
Musik Guide

Rejse Guide

Revy Guide
Vin Guide
Whisky Guide 
 

 
Aarhus Nord Portalen.Den hurtigste måde at blive synlig på nettet

Aarhus Nord Portalen
Den hurtigste måde at blive synlig på nettet

 

 

Send et E-Card 

 

Online Spil 

 

Private Links 

 

Chatten 

 

 

Aarhus Nord Portalen
 
Borgerne spørges om handlingsplan for havnearealer.
De Bynære Havnearealer er defineret som den 5 kilometer lange strækning fra "Den Permanente" i Risskov mod nord - til Tangkrogen og Marselisborg Lystbådehavn mod syd, Nordhavnen inklusiv.
Planerne for området er netop nu ude i offentlig høring.

NORDÅRHUS - Byrådet i Århus har vedtaget at fremlægge en meget omtalt handlingsplan for “De Bynære Havnearealer” i offentlig høring. Og det er nu, det foregår. Senest den 5. oktober skal eventuelle indsigelser til forslaget til handlingsplan gøres.

De Bynære Havnearealer er defineret som den 5 kilometer lange strækning fra "Den Permanente" i Risskov mod nord - til Tangkrogen og Marselisborg Lystbådehavn mod syd, Nordhavnen inklusiv.
Udgangspunktet er, at omdannelsen af De Bynære Havnearealer er en lang proces, som endnu kun er på det indledende stadie. Hovedformålet med det udarbejdede forslag til handlingsplan er derfor primært at få fastlagt overordnede retningslinier for det videre arbejde. Herunder at få gennemført en række nødvendige analyser til brug for den videre omdannelse. Det er hensigten, at der så efterfølgende skal udarbejdes opfølgende handlingsplaner m.v.
Forslaget til handlingsplan rummer dog en række visioner, strategier og konkrete initiativer i tilknytning til den fortsatte planlægningsproces.

Plan og konkurrence
I forbindelse med byrådets vedtagelse af “Masterplanen” for Århus Havn i december 1997 blev der vedtaget en konkret handlingsplan, som indeholder flere elementer.
I 1999 afholdtes en planlagt byplan-idékonkurrence. Under indtrykket af såvel konkurrencen - samt den efterfølgende offentlige debat om resultatet af konkurrencen - er der udarbejdet et forslag til kommuneplan 2001 for området. Her konfronteres konkurrenceresultaterne m.v., bl.a. med de økonomiske muligheder.


Strategier
For at sikre at de overordnede visioner på sigt kan realiseres, er der opstillet en række strategier: Overordnet strategi, strategi for økonomisk bæredygtighed, strategi for infrastrukturområdet, strategi for by- og havnemiljøet samt tilgængelighed - og endelig en strategi for æstetisk kvalitet.
Den overordnede strategi bygger på, at der hurtigst muligt skal igangsættes en egentlig udvikling på De Bynære Havnearealer således, at det udadtil markeres, at man har påbegyndt en spændende og fremtidsorienteret udvikling af et helt nyt byområde.
Det vurderes, at der på kort sigt er mulighed for at igangsætte en egentlig udvikling af området ved Østbanegården og naboarealerne til Fiskeri- og Lystbådehavnen.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
   
advertisers about us design by © i-front.dk.   Copyright i-front software. All rights reserved.